Coaching bij burn-out

Deze intensieve 1-op-1 coaching is bedoeld voor medewerkers die te maken hebben met ernstige stressklachten en hun werk of dag invulling momenteel niet meer of gedeeltelijk niet meer kunnen uitvoeren.

Je bent bij je bedrijfsarts of je huisarts geweest en je hebt te horen gekregen dat je overspannen bent of een burn-out hebt. Nu lijkt dat misschien uitzichtloos maar niets is minder waar. Met deze specifieke stress- en burn-out coaching werken we in persoonlijke gesprekken toe naar verantwoord herstel.

In jouw eigen tempo werken we stap voor stap aan herstel van je conditie, leer je te ontspannen en te voelen wanneer je rust nodig hebt, je leert je stressbronnen kennen en je werkt aan een verbeterde manier van omgaan met stress zodat je de kans op terugval zo klein mogelijk is. Tijdens het coaching traject werk je met oefeningen in de praktijk en alle gebruikte methodieken zijn wetenschappelijk bewezen effectief.

Burn-out en traumaverwerking

In onze praktijk komen we regelmatig mensen met stressklachten tegen die aanlopen tegen de gevolgen van een zeer ingrijpende ervaring in het verleden. Belemmerende overtuigingen zijn dan zo diep geworteld dat alleen coaching niet volstaat. We beloven onze klanten om hun medewerkers snel en verantwoord weer aan het werk te helpen. We willen deze belofte óók graag nakomen als medewerkers met burn-out blijken te kampen met zeer complexe trauma’s. Dit is voor ons een reden om een psycholoog met ervaring in het behandelen van PTSS en complexe trauma’s toe te voegen aan ons team. Hiermee houden we samen met de werkgever en de medewerker regie op het herstelproces. Bovendien zijn er reeds veelbelovende resultaten geboekt met de inzet traumatherapie waarbij ook mensen met burn-out zonder trauma sneller aan het werk blijken te kunnen.