De succesverhalen

Succesverhaal Erskine Schoenmakers

Zowel teams als medewerkers die bij ons een programma volgen, zien succes voornamelijk als een gebeurtenis die nog moet plaatsvinden, in de toekomst. De stappen die al zijn gezet worden snel vergeten om vervolgens weer door te gaan.

Het belang van succes vieren

Het zit in onze aard om meer te focussen op wat er nog moet gebeuren dan dat we ons harde werken als een prestatie beleven. Jammer, want door bewust je aandacht te richten op wat goed is gegaan, leer je belangrijke lessen. Deze inzichten neem je weer met je mee om aan je toekomstige succes te werken. Je krijgt weer helder in het vizier wat je hebt moeten doen om daar te komen. Je bent niet in 1x op de top van de berg gesprongen, daar was veel voorbereiding voor nodig en je hebt stap voor stap de reis gemaakt.

Succes vieren met teams

Niet alleen solosuccessen moeten gevierd worden maar ook teamprestaties mogen meer aandacht krijgen. Het maakt positieve energie vrij, zodat mensen vol enthousiasme aan het werk gaan. Er is altijd iets dat bereikt is, waar men trots op is, hoe klein dat ook is. Het bewust richten van de aandacht op wat er bereikt is en wat er goed ging versterkt het wij-gevoel. Dit grotere wij-gevoel en positiviteit leiden sneller tot betere prestaties.

Nu valt dat in de praktijk niet altijd mee. We komen vragen tegen van teams en managers zoals:

  • Hoe vieren we ons succes?
  • Wat als… er geen trots is?
  • Wat als…de aandacht gaat naar wat niet gelukt is?

De antwoorden op deze en andere vragen vind je in ons online magazine “Take charge and take care”.

En dan nu… een succes challenge

Ter ondersteuning van ons programma om vanuit vertrouwen te werken aan de positieve eigenschappen die ieder mens bezit, hebben we deze Succes Challenge in samenwerking met Bianca van der Veen Portraiture ontwikkeld. Hiermee willen we iedereen uitdagen om bewust stil te staan bij elk succes en het ook te vieren op een manier die bij je past. De een viert het uitbundig door te dansen en te feesten en de ander neemt juist een moment voor zichzelf om het succes te laten bezinken. Mooi!

We hebben al prachtige verhalen mogen horen van onze deelnemers. Het is inspirerend hoe succes wordt vormgegeven en hoe de stappen er naartoe zijn gezet. Zo heeft bijvoorbeeld iedereen een duidelijk doel voor ogen gehad, heeft hulp gezocht en gevonden van anderen. Zgn. cheerleaders zijn essentieel voor succes.

Laat je inspireren of vier je succes met ons

Lees hieronder de succesverhalen en laat je inspireren om jouw succes vanaf nu ook te gaan vieren! Ben je al een succesvierder bij uitstek? Meld je dan hier aan voor de Succes Challenge en wie weet komen we dan langs om de slingers op te hangen!

Lees hieronder de prachtige, krachtige en vaak ontroerende succesverhalen die we al hebben mogen opschrijven en verspreiden.

Behind the scenes..

Wil je onze Succes Challenge op de voet volgen en ook zien hoe deze succesverhalen tot stand komen? Volg TC2 dan op Facebook, LinkedIn en Instagram!