Gedoe in je team? Pak het aan!

Werkgeluk zou bovenaan de prioriteitenlijst moeten staan bij leiders in de zorg. We weten ook dat dat nog niet zo simpel is.

Onrust op de werkvloer

In onze trajecten zien we vaak situaties waarbij de zorgorganisatie klaagt over een onwenselijke ‘cultuur’ in zorgteams. Het komt er meestal op neer dat er gedoe is en mensen op de werkvloer niet lekker met elkaar samenwerken. Er wordt niet goed meer gecommuniceerd. Soms leidt dat tot conflicten, of zelfs tot verzuim. En met een beetje pech hebben je klanten of cliënten daar ook last van. Is het dan het hele team dat niet deugt? Nee, gelukkig niet. Hebben deze teams dan extra aandacht nodig? Ja, aandacht is altijd een belangrijke factor voor ieders werkgeluk.

Praat het niet goed

Als leider is het vooral van belang goed in te zoomen op de teams en in beeld te krijgen wie de aanjagers van ‘het gedoe’ zijn. En ik weet uit ervaring dat dat mensen kunnen zijn waar voorgangers hun handen niet altijd aan durfden te branden. Het welbekende wegredeneren van het probleem komt veel voor: “ik heb geen bewijs”, “er is geen dossier”, “ze heeft ook echt wel goeie kanten”, noem alle redenen om er niets mee te doen maar op. Begrijpelijk, maar het zijn eigenlijk allemaal uitvluchten om niet in te hoeven grijpen.

Grijp in, al is dat moeilijk

En juist dat is wel nodig! Want wanneer je als leidinggevende de aanjagers van de onrust in je team niet naar voren haalt, de groei, de ontwikkeling en het werkgeluk van je medewerkers nooit goed uit de verf zullen komen. En ja, het vraagt lef, doortastendheid en slimheid om dit proces goed in te steken. Het interessante is dat, ook al protesteert een team meestal tegen ingrijpen, je zult zien dat interventie de lucht klaart en teams je uiteindelijk enorm dankbaar zijn. En dat is warme zakelijkheid wat mij betreft: koesteren wat goed is en ingrijpen op datgene wat ondermijnend en negatief werkt. En dat draagt altijd bij aan het werkgeluk in de teams.

Als leidinggevende heb je invloed

Leiders onderschatten nogal eens de invloed die zij hebben op de bedrijfs- en teamculturen. Die is echt groot, mits je het juiste leiderschap toont en altijd voorbeeldgedrag laat zien! Cruciaal en het is zo fijn om te merken dat het werkt! Leve het werkgeluk!

Half uurtje sparren?

Loop jij tegen ‘gedoe’ aan in je team? En weet je niet precies hoe je daarmee om moet gaan? Plan dan een gratis half uurtje sparren in met een van onze coaches. We geven je praktische tips waar je direct mee verder kunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.