Gratis webinar voor teammanagers in de zorg

Ben jij teammanager in de zorg? Dan is de kans groot dat je team – en dus ook jij – te maken heeft met werkdruk en stress op de werkvloer.

In de media wordt veel geschreven over stress in de zorgsector. We lezen regelmatig allerlei verontrustende berichten over groeiende personeelstekorten, een hoog verloop, veranderende wet- en regelgeving, toenemende zorgzwaarte en stijgend ziekteverzuim met als gevolg een enorm oplopende werkdruk.

Dat merk je in je team. Zorgprofessionals moeten steeds meer doen met minder mensen. Je bent in de gezondheidszorg gaan werken om mensen te helpen. Als dat niet goed meer lukt doet dat wat met je. Je gaat over je eigen grenzen heen. Wanneer er meer van je wordt gevraagd dan je denkt waar te kunnen maken, ontstaat stress. 

TC2 – Take charge and take care

De grote effecten van werkdruk en stress op de samenwerking in je team

Langdurige en aanhoudende stress heeft niet alleen een negatief effect op je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. Ook in situaties waar mensen samenwerken worden de gevolgen van chronische stress steeds meer voelbaar. Bijna ongemerkt dringt het teams binnen en slaat na verloop van tijd vaak genadeloos toe. Het resultaat: een uitgeputte, chaotische, ongemotiveerde groep mensen die nog nauwelijks veranderingen en tegenslagen kan verwerken. De samenwerking komt sterk onder druk te staan met alle negatieve gevolgen van dien.

Help je team herstellen en volg het gratis webinar!

Kun je hulp gebruiken bij het herstellen van de samenwerking in je team? Wil je meer weten over de oorzaken van stress in jullie werkomgeving? En wil je onderlinge irritaties aanpakken en je team weer actief en betrokken maken? Volg dan het gratis webinar. We geven je persoonlijk advies over wat jij als leidinggevende voor je team kunt doen. Je krijgt concrete, bruikbare tips om je team weer rust, vertrouwen en werkplezier te geven en de gelegenheid om specifieke vragen over de situatie van jouw team(s) te stellen.

Dit webinar is helemaal gratis. Je kunt het webinar elke vrijdag om 10.00 uur volgen, dus je kunt deelnemen op de datum die jou het beste uitkomt. Klik op de button hieronder en schrijf je direct in!

TC2 – Take charge and take care