Leiderschapscoaching

De context

De sectoren Gezondheidszorg en Zorg en Welzijn zijn op dit moment hectisch en staan voor veel uitdagingen. Leiderschap is hierin cruciaal en vraagt  in de kern om vertrouwen en optimisme in tijden van gebrek aan veerkracht en stress in de teams.

Leiders staan niet op zichzelf, het samenspel tussen team en leider is cruciaal om optimaal te kunnen presteren als team. Naast het trainen en coachen van teams kan het daarom van belang zijn om parallel aan de teamcoaching ook de leider te trainen en/of te coachen en de aansluiting te maken op hetgeen in de teams speelt. De Stresspoli ambieert waar nodig deze aanpak.

Aanpak

De aanpak van de het coachen van de leider is divers, behalve dat TC2 altijd werkt vanuit het DNA: optimisme, vertrouwen, hoop en veerkracht. In enkele gevallen vraagt de leider zelf om een coachingstraject of soms in opdracht van zijn/haar leidinggevende. In beide gevallen zal er in eerste instantie een gesprek plaats vinden over wat de leider graag zou willen bereiken. De weg daar naartoe spreken we in goed overleg met elkaar af. Er zijn namelijk diverse opties, bijvoorbeeld individuele gesprekken, maar ook training on the job behoort tot de mogelijkheden.