Leiderschapstermen: hoe werkt dat dan in de praktijk?

We worden overstelpt met allerlei leiderschaps- en managementtermen over eigenaarschap, zelfsturing, coachend leidinggeven, verbindend samenwerken, noem maar op. Allemaal enorm belangrijk, en als we als leidinggevenden daar nou het juiste gedrag bij laten zien dan zag de zorg er mogelijk heel anders uit.

Commitment van leidinggevenden is cruciaal

Nee, dit is geen petitie tegen het huidige management, maar mijn ervaring als manager/directeur a.i.. in de zorg. En mijn ervaring leert dat gedrag ‘on top’ cruciaal is voor je organisatiecultuur, niet omdat we zo belangrijk zijn, maar omdat men zich graag spiegelt aan elkaar en, bij het geven van vertrouwen aan mensen, zij het beste van zichzelf laten zien. Dat valt niet altijd mee in een wirwar van regelgeving, financiële targets en de grote tekorten in de zorg.

Zelf regie pakken voor je eigen werkplezier

Met TC2 helpen we dagelijks zorgteams om weer zelf ‘de slingers op te hangen’ en regie te pakken over hun eigen werkplezier. Dat vraagt om commitment van de leiders in de zorg, die het vertrouwen en ruimte moeten durven geven zodat teams de juiste rol ook kunnen pakken. Het DNA van de organisatie is een continue samenspel tussen primair proces en leiderschap, en dat vraagt dan ook om een gezamenlijke aanpak. Vooral luisteren naar elkaar en uitgaan van de juiste intenties, omdat ook mijn stellige overtuiging is dat alle mensen deugen. Geloof me leiders, ook jouw werk wordt dan leuker!

Meer weten?

Wil jouw organisatie ook constructief aan de slag met een fijne werkomgeving en een optimale samenwerking? Misschien ben jij dan onze ideale klant! Op www.takeandchargetakecare.nl kun je lezen hoe wij je hierbij helpen. Je kunt altijd contact met ons opnemen, we vertellen je er graag meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *