Teamculturen en leiderschap

Teamculturen en leiderschapsstijlen zijn net zo divers en verschillend als mensen zelf. Helaas is er niet één leiderschapskunstje dat altijd werkt om teams goed aan te sturen. Er zijn heel veel verschillende leiders in de zorg, ieder met hun eigen stijl. En ook in zorgteams werken veel verschillende mensen met elk hun eigen achtergrond en karakter, met elkaar samen. Wat wel opvalt is dat er in de zorg een grote gemene deler zichtbaar is….. er werken heel veel vrouwen! En dat kan complex zijn.

De dynamiek in een zorgteam

De dynamiek tussen vrouwen die intensief met elkaar samenwerken, doet mij wel eens denken aan de metafoor van een ‘krabbenmand’. Ik zie in teams vaak het krabbenmand-effect: een krab kruipt makkelijk uit een mand zolang hij er alleen in zit….het probleem is dat krabben juist vaak allemaal tegelijk uit de mand willen kruipen, waardoor ze elkaar belemmeren. De visser hoeft de mand zelfs niet af te dekken, want geen enkele krab redt het om zichzelf te bevrijden.

Gun elkaar successen

Vrouwen vinden het soms lastig elkaar successen te gunnen. En soms ondermijnen ze elkaar zelfs. Leidinggevenden hebben niet altijd in de gaten dat dit in teams gebeurt. Kies je als leider voor pragmatische oplossingen door bijvoorbeeld extra klussen bij iemand neer te leggen, dan levert dat vaak reacties op als: ‘er is hier een voorkeursbeleid’, of: ‘waarom ben ik niet gevraagd’, en ga zo maar door! Het brein werkt complex en vrouwen vinden het bovendien heel lastig om elkaar aan te spreken. Vooral wanneer er in teams veel krabjes zitten, kan dat de samenwerking beïnvloeden.

Wat kun je doen als leider?

In deze situaties is vooral veel spiegelen van gedrag in de groep, én individueel, van groot belang. En er bovendien ook met zachtheid naar kijken, omdat de kern van het probleem vaak gewoon onzekerheid is. Vaak zit er een gevoel achter, zoals: als je mij niet vraagt voor die klus dan vind je me zeker niet goed functioneren of niet aardig. Focus je als leidinggevende op potentieel en talent en help je medewerkers dat te ontwikkelen en te versterken. Want datgene waarvan je intens blij wordt, is vaak je sterkte en die kwaliteiten wil je verder ontwikkelen. Door ieders talent zichtbaar te maken, creëer je diversiteit en geef je ruimte aan alle krabjes om hun juiste plek in het team te vinden. Jaren geleden heb ik gewerkt voor een organisatie waar een mooie quote op de muur stond: “ieder mens wil van betekenis zijn”. Meer hoef ik niet te zeggen….

Een keer sparren?

Wil jij eens van gedachten wisselen over hoe je de talenten in jouw team verder kunt ontwikkelen, zodat iedereen het beste uit zichzelf haalt? Plan dan een gratis half uurtje sparren met een van onze coaches in. We helpen je graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.