Teamtraining

Teamtraining voor zorgprofessionals

Teamtraining voor zorgprofessionals helpt om beter om te gaan met werkdruk en stress én beter samen te werken.

De gevolgen van een hoge werkdruk in de sector zijn duidelijk merkbaar in zorgteams. Je bent in de gezondheidszorg gaan werken om mensen te helpen. Als dat niet goed meer lukt doet dat wat met je. Je gaat over je eigen grenzen heen. Wanneer er meer van je wordt gevraagd dan je denkt waar te kunnen maken, ontstaat stress. 

Constructief, actief en positief met elkaar samenwerken

Langdurige en aanhoudende stress heeft niet alleen een negatief effect op je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid. De gevolgen van chronische stress worden ook voelbaar in de samenwerking. Bijna ongemerkt dringt het teams binnen en slaat na verloop van tijd vaak genadeloos toe. Het resultaat: een uitgeputte, chaotische, ongemotiveerde groep mensen die nog nauwelijks veranderingen en tegenslagen kan verwerken.

Hier kun je wat aan doen. Onze teamtrainingen helpen teams knelpunten bloot te leggen, patronen te herkennen, eigen veerkracht en vaardigheden te ontwikkelen en samen actief te werken aan verandering.

Teamtraining Focus

1 dagdeel

In deze training leren teams de eigenschappen optimisme, motivatie, veerkracht en zelfvertrouwen te ontwikkelen, te versterken én vast te houden. Focus op positieve eigenschappen die iedereen heeft in plaats van op wat er mis is leidt tot nieuwe gedragingen en een verbeterde stresscoping. Aan de hand van een praktijkcasus gaan we aan de slag met blijvende gedragsverandering.

Teamtraining Rust

1 dagdeel

In deze training leren teams concrete vaardigheden aan om in de praktijk effectiever stress te managen en beter om te gaan met aanwezige stressbronnen. Door te veel werkdruk verliezen mensen zich in de ratrace en lijkt het werk nooit af. Deze training leidt je door het toepassen van concrete skills naar meer rust, meer ontspanning, meer werkenergie, meer helderheid van geest en meer grip.

Leiderschapstrainingen

Leiders staan niet op zichzelf, het samenspel tussen team en leidinggevenden is cruciaal om optimaal te kunnen presteren als team. Naast het trainen en coachen van teams kan het daarom van belang zijn om parallel aan de teamcoaching ook de leiders te trainen en de aansluiting te maken op hetgeen in de teams speelt.

Onze leiderschapstrainingen zijn erop gericht leidinggevenden te begeleiden bij het herstelproces naar balans en zodoende weer een optimale performance te kunnen realiseren. Hierbij maken we gebruik van de mogelijkheden van de leider om het vereiste leiderschap te ontwikkelingen en tevens adviseren we bij teamoptimalisatie.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze aanpak of wil je graag kennis met ons maken? Neem dan contact met ons op!