Leiders in de zorg, vier je successen!

De zorg staat onder druk. Dat is al jaren het geval door de voortdurende bezuinigingen en de coronapandemie heeft daar nog een flinke schep bovenop gedaan. In de media schreeuwen we om aandacht voor de enorme continue druk die er ligt op zorgpersoneel.

Optimisme is broodnodig, want…

We hebben de feiten niet nodig om te zien wat er aan de hand is. De leiders in de zorg van dit moment hebben de zware taak om de energie er bij hun teams in te houden, hen te blijven motiveren, te waarderen en vooral ook te faciliteren om hun teams overeind te houden. Dat vraagt om een flinke dosis optimisme, niet om te ontkennen waar we met elkaar staan, maar wel om de positiviteit en de energie erin te houden in de gegeven omstandigheden. En soms vergeten we dat als leidinggevenden een beetje.

We zijn van grote betekenis!

We zijn goed in staat om te benoemen wat er allemaal niet goed gaat, maar we vallen stil op het moment dat we moeten benomen wat er wél goed gaat: namelijk de eindeloze toewijding van alle medewerkers in de zorg, de grote flexibiliteit en de bewonderenswaardige rek van teams, de gevoelde trots van iedereen in het vakgebied en het gevoel van grote betekenis te zijn. We werken dagelijks met kwetsbare, maar ook heel dankbare mensen en we maken mooie en ontroerende momenten mee in ons werk. Wijkverpleegkundigen die op de terugweg naar huis nog even langs die mevrouw gaan die zo eenzaam is om een kopje koffie te drinken. De dokter die na een lange dag, voordat hij/zij in de auto stapt, nog even bij een patiënt gaat kijken die hij/zij vanmorgen geopereerd heeft om te kijken hoe het gaat. Dat is geen uitzondering, die toewijding vind je nog steeds volop in de zorg, elke dag opnieuw. We hebben prachtige verhalen die we te weinig met elkaar delen. Verhalen waar we blij van worden, die ons ontroeren en waar we troost uit putten in tijden dat het zwaar is.

Vier je successen

Vanuit TC2 verzorgen wij veel teamscans in teams waar het gevoel van zwaar weer overheerst. In de terugkoppelingen en vervolgtrajecten met deze teams ontdekken we telkens weer dat met name dat optimisme zo ontzettend hard nodig is om teams verder te brengen. Laten we onze successen vieren, elkaar in het zonnetje zetten en steek af ten toe een confettikanon af! Beste leiders, blijf optimistisch en schreeuw het van de daken, be proud! Het zal ook jouw dag en die van je medewerkers een stukje mooier maken.

Aan de slag?

Heb je hulp nodig om je team weer in de goede richting te krijgen, de samenwerking te verbeteren en werkenergie terug te brengen? Neem dan contact met ons op! We gaan graag met jou en je team aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *